Spárga lasagne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomó zöldspárga
  • vaj
  • cukor
  • bacon
  • lasagne lap

Besamel mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • liszt
  • 5-6 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • egy tojás sárgája

Elkészítése:

A spárgasípokat a fás száruktól megtisztítjuk, enyhén sós, egy teáskanálnyi cukros, kicsi vajas vízben hirtelen megpároljuk. Kb. 6-8 perc. Kockákra vágott bacont serpenyőben szép pörcösre sütünk. Besamelt főzünk és egy hőálló tálba rétegenként:

Pici szósz az aljára, erre a lasagne lap (én szárazat használok), erre szósz, spárga darabolva kb 1cm-es csíkokra, rászórni a bacon harmadát.

Lasagne lap, szósz, spárga, bacon harmada, lasagne lap. Kevés szósz, bacon és reszelt sajt.

Kb 40 perc 180 fok körül kell sütni. Jó étvágyat hozzá!