Isteni csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg liszt
  • 3-4 kanál sima kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 2 csomag csokipuding
  • 8 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 2-3 kanál liszt

Díszítés:

  • 1 tábla tejcsokis tortabevonó
  • 1 csomag francia drazsé (vagy ízlés szerint ki mivel szeretné)

Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval hűtőbe teszem a tojássárgáját a forró vízzel, és a porcukorral elkeverem majd a sütőport a kakaót és a lisztet beleöntöm, összekeverem. A fehérjéket kemény habbá verem és beleforgatom a tésztába. Tortaformába öntöm, először 175°C-on sütöm 10 percig majd 160°C-on tovább sütöm 30 percig.

Krém:
Kb. 2 dl tejben elkeverem a 2 csomag pudingport és a 2-3 kanál lisztet csomómentesen a többi tejet addig felrakom a tűzre felforralni, majd ha felforrt beleöntöm és folyamatos kavargatás mellett krémet sűrűre főzöm és közben hozzáadom a 12 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot majd beletördelem a tábla csokit. Hagyjuk hűlni, majd ha kihűlt, belekeverem a 25 dkg margarint. Majd a kettévágott tortalapba kenjünk.

Díszítés:
A tortabevonót a papírján leírtak alapján elkészítjük. A tetején a tortának elkenjük, a maradék krémmel a torta oldalát bevonjuk és a tetejére tetszés szerinti mintát díszítünk.