Csongrádi hústekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg szalonna
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 db ecetes paprika
  • 1 ek liszt
  • 4 ek pörköltlé
  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg sertéscomb
  • ízlés szerint só
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj

Elkészítése:
A húst vékonyra nagy szeletekre kiklopfolom, megsózom és lefedem. A szalonnát kevés vízben üvegesre főzöm, leszűröm, majd kicsit megpirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott sonkát és ecetes paprikát, meghintem kevés liszttel és tölthető masszává keverem. Majd hosszában elterítem a húson, feltekerem, bepanírozom és a húst bő, forró olajban kisütöm. Ferdén szeletelem és párolt rizzsel tálalom.