Cyprusi csirkecomb

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • egy kis üveg olajbogyó
  • 1 kg újburgonya
  • fél tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt római kömény
  • másfél dl húsleves vagy alaplé

Elkészítése:
A fűszereket keverjük össze a sóval, majd dörzsöljük be vele alaposan a megmosott csirkecombokat.

Az így előkészített húst hagyjuk állni bő fél órán át. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es karikákra. A paradicsomot mossuk meg, és vágjuk ketté.

Terítsük be egy tűzálló tál alját a krumplival, erre helyezzük a combokat, rá a félbe vágott koktél paradicsomot, és az olajbogyókat.

A jénai tálba halmozott hozzávalókat öntsük fel kb. másfél deci húslevessel.

Alufóliával lefedve 220 fokos sütőben süssük egy órán át. Majd vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.