Mexikói tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell (vagy filézett csirkecomb)
  • 45 dkg mexikói vegyeszöldség
  • 30 dkg tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • só, bors, őrölt kömény, őrölt paprika, delikát, étolaj

Elkészítése:
A megmosott csirkemellet vagy csirkecombot csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük. Hozzátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, a meghámozott és feldarabolt paradicsomot majd a húst pici vízzel felöntve puhára pároljuk benne. Közben a tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, majd hozzátesszük a mexikói köretet és puhára főzzük. Amikor kész a hús és a tarhonya is, összekeverjük, és tálalhatjuk is.