Madártej szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Főzött krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 5 ek porcukor
  • 5 ek liszt
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 4 dl tej

Tetejére:

  • 0,5 l habtejszín

Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.