Vörösborban sült libacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 libacomb (adhatunk még hozzá mellet is)
  • 3 dl vörösbor
  • 1 nagyobb narancs
  • 2 nagy ág friss rozmaring
  • 1 teáskanál tört szegfűbors
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítése:

A húsokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk és tepsibe tesszük. Mellészórjuk a tört szegfűborsot és a tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott rozmaringot.

A szerecsendiót a húsokra szórjuk, majd rátesszük a felkarikázott narancsot. Ami nem fér rá a húsokra, azt a tepsibe tesszük. Beleöntjük a tepsibe a vörösbort, majd alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

A húsok vastagságától és mennyiségétől függően 2,5-3 órán át sütjük vagy amíg teljesen át nem sül.

Lilakáposztás rizottóval tálalhatjuk.