Kozák sapka kocka formában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 4 dl tej
  • 4 ek finomliszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Csokimáz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

  • 15-20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

Az egész tojásokat és a cukrot a robotgép legmagasabb fokozatán jó habosra keverjük kb 10-12 perc alatt, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket és óvatosan összeforgatjuk egy habverővel.

Beleöntjük a kész piskótatésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) megsütjük. Amikor kész, akkor rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a lisztet egy edénybe tesszük és fokozatosan felöntjük a tejjel, közben csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatosa keverés mellett sűrűre főzzük. Folpackot terítünk a tetejére és teljesen kihűtjük.

A puha margarint a porcukorral és vaníliás cukorral jól kihabosítjuk és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük.

A kihűlt piskótát felkockázzuk. Minden kockát vízszintesen félbevágunk. Krémmel megkenjük, majd az oldalait is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig hűtőbe tesszük, hogy kissé megkössön a krém és könnyebb legyen a tetejét bevonni.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal, majd szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tipp:

Sokkal egyszerűbb és így nem lesznek leeső részek sem. :)