Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
Krém:
Csokimáz:
Forgatáshoz:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.
Az egész tojásokat és a cukrot a robotgép legmagasabb fokozatán jó habosra keverjük kb 10-12 perc alatt, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket és óvatosan összeforgatjuk egy habverővel.
Beleöntjük a kész piskótatésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) megsütjük. Amikor kész, akkor rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a lisztet egy edénybe tesszük és fokozatosan felöntjük a tejjel, közben csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatosa keverés mellett sűrűre főzzük. Folpackot terítünk a tetejére és teljesen kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral és vaníliás cukorral jól kihabosítjuk és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát felkockázzuk. Minden kockát vízszintesen félbevágunk. Krémmel megkenjük, majd az oldalait is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig hűtőbe tesszük, hogy kissé megkössön a krém és könnyebb legyen a tetejét bevonni.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal, majd szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Sokkal egyszerűbb és így nem lesznek leeső részek sem. :)