Libatepertő krém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 0,5 kg libatepertő
  • 4 tojás
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • Só és őrölt bors ízlés szerint
  • 0,5 evőkanál pikáns mustár

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat keményre, majd hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a héjukat.

Közben a libatepertőt vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben tudjuk majd darálni.

A kisebb darabokra vágott tepertőt, a tojást és hagymát daráljuk le finomra egy húsdaráló, vagy késes aprító segítségével. Ízesítsük a masszát sóval, borssal és mustárral.

Tegyük a krémet üvegekbe és tároljuk a hűtőben. A krémet 2-3 hétig eltarthatjuk.

Tipp: Ha szeretjük a csípőset, egy kis chili pehellyel pikánsabbá tehetjük!