Hozzávalók:
Raguhoz:
Szószhoz:
Elkészítése:
A lencsét a főzés előtt minimum fél órával beáztatjuk.
A zöldségeket meghámozzuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a káposztát vékonyan felcsíkozzuk. A répát és fehérrépát lereszeljük vagy azokat is vékony csíkokra vágjuk.
Kevés, tetszőleges zsiradékot melegítünk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a hagymát, káposztát, répát és fehérrépát.
Pár perc után, amikor már a zöldségek kissé összeestek, akkor adjuk hozzá a leszűrt lencsét és öntsük fel kevés vízzel. Pároljuk addig, amíg a lencse megpuhul. Ez kb 10-15 perc.
Közben a szósz hozzávalóit keverjük össze.
A tésztát pedig a szokásos módon főzzük ki.
A főzőlevéből tegyünk keveset félre, azzal szaftosabbá tehetjük az ételünket, ha száraz lenne. Bár nekem nem kellett, mert a ragut eleve szaftosabbra hagytam.
Közben a zöldfűszereket összevágjuk és a már kész raguba beleforgatjuk a szósszal és a kifőtt, leszűrt tésztával együtt.
Az egészet alaposan összekeverjük és ha szükséges, akkor még ízesítjük. Én itt adtam hozzá sót és plusz szójaszószt is. Ha valaki fűszeresebben szereti, fűszerezze bátrabban.
Tálalhatjuk szezámmaggal és chilivel megszórva, valamint keverhetünk bele kevés szárzellert is.