Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csésze hajdinaliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csésze datolyacukor
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze kakaóbab
  • 1/2 tk kardamom
  • 1/2 tk fahéj
  • 1/2 tk őrölt gyömbér (por)
  • 1/3 csésze napraforgóolaj
  • víz

Elkészítése:

Keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot egy tálban, majd keverd hozzá az olajat és annyi vizet, hogy lágy muffintésztát kapj. Ez kb 1,5 csésze víz. Add hozzá a tökmagot és a kakóbabot. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. Mindig leírom: a muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Adagold a tésztát a muffin formába – amit előtte papírral bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

Tipp:

A muffint imádom. Bármit el lehet készíteni vele. Sósat, édeset, bámilyen variációkat és ideális reggelire, uzsonnára, de vacsorára is.

A tavasz párás, nedves, vizes (kapha) minőségének megfelelően, ma egy kesernyés, fanyar, fűszeres muffint készítettem.

A kakaó keserű íze és a csípős, fanyar fűszerek ideálisak tavasszal, mert segítenek csökkenteni a szervezetben a nyálka mennyiségét.