Gluténmentes tortapiskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg Farina – Mix It! liszt (másfajtával sajnos nem lesz jó az arány)
  • 7 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mk vanília magja
  • egy csipet só

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel közepes fokozaton sűrű masszává keverjük. Ezután hozzáadunk két evőkanállal a keményre vert fehérjéből és közepes fokozat mellett simára elegyítjük.

A masszát ráöntjük a fehérje habra, majd spatulával óvatosan átforgatva légiesen könnyű tésztává keverjük.

A tésztát két részletben, 28 cm-es szilikon vagy kapcsos formába töltjük és előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kisebb forma esetén 3 lap piskótához elég.

Ha langyosra hűlt, vajazó késsel a forma és a piskóta között körbe szaladva, fejjel lefelé fordítva rácson hűtjük. Krémmel kenés előtt a tetejét egy recés késsel körbe haladva vékonyan levágjuk.