Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel közepes fokozaton sűrű masszává keverjük. Ezután hozzáadunk két evőkanállal a keményre vert fehérjéből és közepes fokozat mellett simára elegyítjük.
A masszát ráöntjük a fehérje habra, majd spatulával óvatosan átforgatva légiesen könnyű tésztává keverjük.
A tésztát két részletben, 28 cm-es szilikon vagy kapcsos formába töltjük és előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kisebb forma esetén 3 lap piskótához elég.
Ha langyosra hűlt, vajazó késsel a forma és a piskóta között körbe szaladva, fejjel lefelé fordítva rácson hűtjük. Krémmel kenés előtt a tetejét egy recés késsel körbe haladva vékonyan levágjuk.