Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy jénaiba vagy tepsibe tesszük. Tetszés szerinti fűszereket szórunk rá. Nálunk ezek kerültek rá: só, kömény, vöröshagyma granulátum, füstölt pirospaprika, cayenne bors és őrölt fekete bors. Kevés olajat vagy más zsiradékot öntünk rá és alaposan összeforgatjuk.
A húsokat megmossuk, az esetlegesen rajtuk maradt tollakat leszedjük. Megszórjuk a grill fűszerrel, kevés zsiradékkal meglocsoljuk és jól összeforgatjuk, majd rátesszük a burgonya tetejére.
Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a meghámozott és felaprított hagymát. Amikor már kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Pár perc után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet. Kb 5 percig forraljuk.
A gombás ragut a húsok tetején elosztjuk, majd rátesszük a jénai tetejét vagy alufóliával befedjük a tepsit és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 1 órán át sütjük, majd levesszük a fedelét az edénynek, 200 fokra levesszük a hőmérsékletet és kb 15 percig sütjük még az ételt.