Maxi king tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (46*38 cm):
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg fehércsoki
  • 1,3 dl tejszín
  • vaníliapaszta vagy őrlemény

Karamell:

  • 150 g tejkaramella cukorka
  • 7 dkg tejszín

Bevonáshoz:

  • 15 dkg tejcsoki
  • 2 ek olaj
  • egy marék mogyoró durvára vágva

Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat a sóval és a cukorral kb 10-15 perc alatt alaposan kihabosítjuk. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk az egészet.

A piskótatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

Karamell:

Közben elkészítjük a karamellt. A forró tejszínnel leöntjük a cukorkákat. Ha nem oldódna fel, akkor melegítsük mikróban. Készíthetjük úgy is, hogy egy kisebb edénybe mérük a tejszínt, hozzáadjuk a karamellát és kis lángon összeolvasztjuk. Kihűtjük.

Krém:

A krémhez mascarponét, cukrot, fehércsokit és a vaníliát kikeverjük, majd beleöntjük a jól lehűtött tejszínt és stabil krémmé keverjük az egészet.

Összeállítás:

A piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt. Megkenjük a mascarponés krémmel, majd rácsorgatjuk a karamellt is és végül feltekerjük. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.

A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd beleforgatjuk a durvára vágott mogyorót is. Ezzel vonjuk be a tekercset. Amíg a csoki megdarmed, addig hűtőbe tesszük.