Csirkemell tejfölös-fokhagymás bundában sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 tojás
  • 7 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só
  • 2 dl tejföl
  • 30 gramm finomliszt a panírozáshoz)
  • 3 dl olaj (sütéshez)

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekre és sózzuk be.

A tojásokat verjük kicsit fel, keverjük hozzájuk a 70 g lisztet, szórjuk bele a fokhagymaport, a sót, majd keverjük hozzá a tejfölt.

Egy tányérba szórjunk 30 g lisztet, először forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd forgassuk meg a tejfölös masszában is.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat és süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát. Ha megsült, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk a húsról.