Szentgyörgyi fatányéros

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4 tojás

Elkészítése:

Egy tepsit kizsírozuk, beletesszük a karikára vágott burgonyát. Rászórjuk a karikára vágott hagymát és a kolbászt.

Körben a tepsit kirakjuk a szeletekre vágott szalonnával és alufóliával lefedve sütjük fél órán át 200 C-on, majd levesszük a fóliát és a tojásokat egészben ráütjük.

10 perc alatt készre sütjük. Addig a szalonna is pirosra sül.

A sózással óvatosan bánjunk, mert a kolbász és a szalonna is sós!