Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Mákos töltelék:
Meggyes töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet, sót és sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot is. Ezután beletesszük a margarint és jól elmorzsoljuk a száraz hozzávalókkal. Hozzáadunk 1 ek tejfölt és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor adunk még hozzá tejfölt. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.
A mákhoz hozzáadjuk a cukrot és a citrom héját, majd leöntjük a forró tejjel és jól összekeverjük. Közben a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. A mákhoz hozzákeverjük a búzadarát és a lekvárt, majd a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.
A meggyes töltelékhez a befőttet egy kisebb edénybe öntjük a levével együtt, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A tepsi alára sütőpapírt teszünk. A tésztát elfelezzük és az egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk és beletesszük. Rásimítjuk a mákos tölteléket, majd a meggyeset és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét lekenjük tojással, majd villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Csak teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni!