Tojásos virslisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg virsli
  • 850 g tejföl
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A virslit megfőzzük. Közben a lilahagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk.

Megfőzzük a tojást is. Amikor a virsli megfőtt, kihűtjük, majd felkarikázzuk.

Közben a tojások is megfőttek, így azokat megpucoljuk. A sárgákat külön edénybe szedjük és összetörjük villával. A fehérjét felcsíkozzuk.

A sárgákhoz kevés sót vagy ételízesítőt, valamint olívaolajat téve villával összekeverjük. A felszeletelt virslivel, a lilahagymával, a fehérjével, a tejföllel, átlagosnál több borssal, valamint a kikevert tojássárgájával összekeverjük alaposan és megkóstoljuk.

Szükség szerint utánízesítjük.