Vegán sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:

  • 200 g vegán zabkeksz
  • 100 g margarin
  • 180 g kesudió
  • 1 citrom leve
  • 150 ml kókusztej
  • 120 g agave szirup
  • 80 g kókuszolaj

Elkészítése:

A kesudiót egy északára áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi.

A zabkekszet daráljuk le. A margarint olvasszuk fel, majd keverjük össze a keksszel.

Szedjük egy piteformába, majd egyenletesen oszlassuk el az aljában a margarinos kekszet.

A kesudiót szűrjük le, majd tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a citrom levét, a kókusztejet, az agave szirupot és az olvasztott kókuszolajat. Ezt alaposan turmixoljuk össze.

Ha megdermedt a kekszes alap, öntsük rá a kesudió krémet. Szórjuk meg a választott gyümölccsel, majd tegyük fagyasztóba 1-2 órára.

Fagyasztás után hűtőben tároljuk.