Hozzávalók:
Elkészítése:
Az krumplit ujjnyi vastagra vágom, vizet adok hozzá, hogy ellepje és felteszem főni. Közben megfőzöm a borsót vegetával, borssal ízesítve. Mikor megpuhult a krumpli akkor elzárom a gázt és leöntöm róla a vizet. A borsót is leszűröm.
A bacont felteszem serpenyőbe, karikára vágom a virslit és az újhagymát, valamint a fokhagymát és hozzáadom ezt is. Egy kis vizet öntök alá. Hagyom kicsit összeforrni, megborsozom, az összevágott petrezselymet és majorannát hozzáadom, végül a pirospaprikát is. Amikor elforrt a víz egy kicsit meg is pirítom és kiszedem egy kis tálba. Majd ugyanabban a serpenyőben vajat olvasztok és megforgatom benne a krumplit és hozzáadom a borsót és a szalonnás-virslit, összekeverem és tálalom is. Ízlés szerint lehet hozzá sót és vegetát adni, de én nem szoktam hisz a szalonna megadja az alapízt és alapvetően sótlanul szeretem az ételeket:)
Sztori: Története az ételnek,hogy nem volt a hűtőben semmi más csak ezek az alapanyagok és elkészítettem őket úgy, hogy hátha “kifől” belőle valami jó :)))Azért Peti kedvence,mert a kedvesemet Petinek hívják és pár hónapja készítettem először és azóta minden héten vagy minden második héten kell ilyet főznöm