Spanyol madár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 főtt tojás
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet szalámi
  • 3 db savanyú uborka
  • 6 kisebb szelett szalonna
  • só, bors, pirospaprika
  • zsír vagy olaj
  • mustár

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom és borsozom.

Minden szeletet megkenek mustárral, majd ráhelyezem a feltétet: sonka, szalámi, főtt tojás, uborka, 1 felszeletelt hagyma és egy kis szalonna. Azután a húsokat felgöngyölom és egy cérnával összekötöm, hogy sütésnél ne essenek szét.

A maradék hagymát illetve egy kevés szalonnát olajon üvegesre párolok, majd megszórom pirospaprikával és jól összekeverem. Ezen a hagymás alapon megsütöm a húsokat. Végül felöntöm vízzel és készre főzom.

Ha szügséges egy kis liszttel sűríthetjük a szaftot (én több hagymát vágok alá, ami besűríti).

Rizzsel tálalom.