Baconben sült töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 szelet bacon
  • 50 dkg darált hús
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, kevés őrölt paprika
  • csiptnyi majoránna
  • petrezselyemzöld
  • kevés zsiradék vagy olaj
  • 3 főtt tojás
  • 1 szál kolbász

Elkészítése:

A darált húst a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az finomra aprított vöröshagymával összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, jól ekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen folyós állaga.

Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, egymás mellé belehelyezzük a baconszeleteket, beletesszük a hús felét, a kozepébe helyezzük a felbevágott főtt tojásokat és a kolbászt, majd betakarjuk a hús masik felével. Ezután a
tetején visszahajtjuk a bacont.

Sütőbe tesszük és közepes lángon készre sütjük.