Skót tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nyers tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

Továbbá:

  • 6-8 főtt tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat forró vízben kb 6-8 percig főzzük, majd hideg vízben teljesen kihűtjük. A kihűlt tojásokat meghámozzuk.

A húshoz hozzáadjuk a tojást, a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, valamint a sót és a borsot is.

A húsos masszát alaposan összedolgozzuk.

A tojást lisztbe forgatjuk, majd a húsos masszába csomagoljuk. Az összes tojással így járunk el.

Egy magasfalú edényben zsiradékot hevítünk.

A tojásokat egyenként zsemlemorzsába hempergetjük, majd a zsiradékban szép pirosra sütjük.