Csupa kekszes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 4 egész tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek finomliszt
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • főzött kávé
  • ízlés szerint rum
  • 24 db háztartási keksz (szögletes)
  • 6 ek szilvalekvár

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó vagy étcsoki
  • 3 ek olaj

Díszítéshez:

  • csokoládéforgács

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül a lisztet.

Egy 20*30 cm-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és kikeverjük. Annyi kávét adunk hozzá, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk, végül hozzáöntjük a rumot és jól összekeverjük.

A megsült, kihűlt piskótát szilvalekvárral lekenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, melyet egyenletesen elosztunk. A szögletet kekszet kávéba mártjuk és sorban a töltelékre rakjuk.

A tortabevonót/csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk és a kekszek tetejét bevonjuk, majd ízlés szerint csokoládéforgáccsal dekoráljuk.