Sárgabarackos rizstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 12 dkg rizs
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • kb 20 db sárgabarack
  • 2-3 ek cukor
  • 2 dl tejszínhab

Elkészítése:
A tejbe beletesszük a rizst és a vaníliás cukrot, cukrot,  majd puhára főzzük.

6-7 db sárgabarackot összeturmixolunk és a forró rizshez keverjük.

3-4 ek vízzel kikeverjük a pudingot és lassú tűzön a rizshez keverjük,majd még 2 percig folyamatos kavargatás mellett felforraljuk.

Tortaformába öntjük és félbe-/negyedbe vágott sárga barackkal kirakjuk a tetejét. Mikor már langyos, felverjük a tejszínhabot és a torta tetejét díszítjük vele.

Ha marad,akkor a tejszínhabra is tehetünk sárgabarackot díszítésként. Hűtőbe tesszük 1,5-2 órára.

Melegen is tálalható,de akkor kevésbé szeletelhető.

Őszibarackkal, reszelt almával, banánnal.. .szinte bármely gyümölccsel elkészíthető.

Nagyon finom,hűsítő desszert és nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt.

Forró nyári napokra kitűnő.