Citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg háztartási keksz

A krémhez:

  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 40 dkg sovány túró
  • 2 dkg zselatin

Elkészítése:

A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.

A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.

A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!

A habtejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.

Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.

Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.

Sztori: Lányomtól kaptam a receptet! Gyorsan kész, és a forró nyári napokon nagyon finom hűsítő finomság!