Amerikai krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg salátának való burgonya
  • 3 keményre főtt tojás
  • 1 szál zellerszár
  • 2 szál újhagyma
  • fél fej lilahagyma
  • 3-4 db savanyú uborka
  • 250 g majonéz
  • 1 ek (dijoni) mustár
  • 3 ek almaecet
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, kihűtjük és meghámozzuk.

A majonézt egy nagy edénybe mérjük, hozzáadjuk a mustárt, ecetet és sót, borsot, majd összekeverjük az egészet.

A hagymákat, tojásokat, zellerszárat, petrezselymet és a savanyú uborkát felaprítjuk, majd az alaphoz adjuk a burgonyával együtt. Óvatosan összeforgatjuk az egészet. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

Pár órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.