Kacsasült körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Kacsasülthöz:

  • 4 kacsacomb
  • ízlés szerint só
  • 2 dl víz

Batáta chipshez:

  • 3-4 édesburgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek étolaj
  • ízlés szerint só, bors

Baconbe tekert sütőtök:

  • 8 karika sütőtök
  • 8 szelet bacon

Fűszeres-mézes almához:

  • 4-5 alma
  • 1 ek barna cukor
  • ízlés szerint méz vagy juharszirup
  • cipetnyi só
  • ízlés szerint fűszerek (fahéj, ánizs stb)
  • 1,5 dl fehérbor (muskotályos)
  • 2 dkg vaj

Elkészítése:

A húsokat megmossuk, beirdaljuk és sóval jól bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, felöntjük a vízzel és fedő alatt 180 fokra előmelegített sütőben kb 2 órán keresztül sütjük. Az utolsó 20 percben a fedő nélkül pirítjuk.

A sütőtök szeleteket betekerjük a baconbe, majd sütőpapíros tepsiben kb 20 perc alatt készre sütjük.

A batáta chipshez a krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Összekeverjük a kétféle olajat és a fűszereket, majd a krumplira öntjük. A szeleteket jól átkenjük az olajos mázzal, majd sütőben ropogósra sütjük kb 20 perc alatt.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és nagy kockákra vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük az almákat, cukrot, mézet, fűszereket és bort. Addig pároljuk, amíg a bor elpárolog és az alma karamellizálódik, ez kb 10 perc.