Citrom torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta tészta:

  • 5 db tojás
  • 10 kanál víz
  • 10 kanál liszt (gluténérzékenyeknek mantler)
  • 10 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db citrom héja

Krémhez:

  • 7 dl habtejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 7 evőkanál porcukor
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése:
A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, 10 kanál cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve végül a sárgákat is. 26 cm-es tortaformába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
Krém: a habtejszínt felverjük kemény habbá, porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszelünk 1 citrom héját. Ezt a tortát, már sokszor elkészítettük, csalódni nem lehet benne.