Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tésztához:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a tojásokat, írót és az étolajat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük a mixerrel.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Amíg a lap sül, addig a fehércsokit megolvasztjuk.
Egy keverőtálba öntjük a habtejszínt és a porcukrot, majd felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott csokit, egy evőkanál vaníliaaromát és 2 evőkanál mandulaaromát. Alapos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
Hasonlóképp készítjük a bevonót is. A habtejszínt felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadunk 1 teáskanál vanília, és 1 teáskanál mandulaaromát.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk és habzsák segítségével beletöltjük a kókuszos krémet. A piskóta másik felét ráhelyezzük a tetejére, majd az egészet bevonjuk a habtejszínes krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét és az oldalát is.