Kókuszos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 8 g szódabikarbóna
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 150 ml író
  • 150 ml étolaj
  • 200 g fehércsokoládé

Krémhez:

  • 100 ml habtejszín
  • 20 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • vaníliaaroma
  • mandulaaroma
  • 80 g kókuszreszelék

Bevonáshoz:

  • 100 ml habtejszín
  • 20 g porcukor
  • vaníliaaroma
  • mandulaaroma

Szóráshoz:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot. Egy másik tálban kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a tojásokat, írót és az étolajat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és csomómentesre keverjük a mixerrel.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Amíg a lap sül, addig a fehércsokit megolvasztjuk.

Egy keverőtálba öntjük a habtejszínt és a porcukrot, majd felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, az olvasztott csokit, egy evőkanál vaníliaaromát és 2 evőkanál mandulaaromát. Alapos kevergetés mellett hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

Hasonlóképp készítjük a bevonót is. A habtejszínt felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadunk 1 teáskanál vanília, és 1 teáskanál mandulaaromát.

A kihűlt tortalapot kettévágjuk és habzsák segítségével beletöltjük a kókuszos krémet. A piskóta másik felét ráhelyezzük a tetejére, majd az egészet bevonjuk a habtejszínes krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét és az oldalát is.