Szaftos husi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 8 szelet hús (ez lehet akár sertés vagy csirke is)
  • Fűszerek: só, bors, sertés fűszerkeverék, vegeta ízlés szerint
  • 2 ek méz
  • 0,5 dl olaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 dl alaplé (mehet leveskockából is, 1 kocka elég erre a mennyiségre)
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 kk mustár
  • 1 babérlevél
  • 1 üveg sárgarépás borsó

Elkészítése:

A húst a felszeleteljü, majd ízesítjük/fűszerezzük ízlés szerint (én a mézet adok hozzá, sózni, borsozni szoktam, teszek rá sertés fűszersót vagy vegetát, majd ezzel jól bekenem a husikat. Itt hozzádhatjuk rögtön már a mustárt és a paradicsomlevet is!) Ha van elég időnk, akkor hagyhatjuk picit pácolódni is a húst a fűszerekben.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.

A húsokat kiszedjük és a fennmaradt zsiradékon pár perig pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát is. Mehet vissza rá a hús, ráöntünk kb 2 dl-t az alapléből, hozzáadjuk a mustárt, a paradicsomlevet, a vegetát és a borsot, ha ezt nemtettem meg már az elején, majd hozzáöntjük a maradék alaplevet isés beletesszük a babérlevelet is.

Lefedve főzzük. Végül hozzáöntöm a sárgarépás borsót és lefedve hagyjuk tovább főnini még kb 20 percig, illetve amíg a szaft szépen be nem sűrűsödik. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.