Képviselőfánk torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg víz /nem elírás! dkg/
  • 20 dkg margarin
  • 5 tojás
  • 1 kávéskanál só,
  • cukor

A krémhez:

  • 1 l víz
  • 9 tojásfehérje
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 35 dkg cukor
  • 5 dl tejszín

Elkészítése:

Elkészítjük az égetett tésztát.

A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet. Egy nagyon sűrű masszát kapunk. Folyamatosan kevergetjük 2-3 percig pirítjuk.

Egy tálba kiborítjuk és az 5 tojást egyenként hozzá adjuk. Minden tojást alaposan keverjünk el a tésztába.

Habzsákba töltsük bele. A sütőpapírral kibélelt tepsibe spirál alakot nyomunk.

Előmelegített 190 fokos sütőbe 20 percig, majd ha letelt a 20 perc letekerjük a hőfokot 160 fokra és újabb 20 percig sütjük. A sütőajtót nem szabad nyitogatni a sütés alatt mert a tészta összeesik.

Ha ez kész készítünk még egy spirál alakú tésztát és ezt is megsütjük. A maradék tésztából diónyi halmokat pakolunk a tepsibe és az előzőkhöz hasonlóan megsütjük.

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.

A cukor felét felverjük a tojásfehérjével kemény habbá.

A pudingport a cukorral és pici vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a maradék vízzel felrakjuk főzni. Mikor besűrűsödött még egy percig főzzük majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét. Óvatosan kevergetve főzzük még 1 percig.

A kész krémet osszuk el 3 felé. Az első adagot az egyik spirálformájú tésztára kenjük, majd erre rárakjuk a másik spirálformát. Erre rákenjük a krém másik részét és a tejszínhabot.

A 3 rész krémet a fánkokba töltjük bele, erre a krémre még tejszínhabot nyomunk, majd a torta tetejére pakoljuk őket.

Sztori:

A páromnak nagyon ízlett a képviselőfánk, Azért gondoltam, hogy megcsinálom a képviselőfánk tortát is.