Hozzávalók:
Tócsni:
Csirke soté:
Elkészítése:
A meghámozott krumplikat lereszeljük egy mélyebb tálba (ha túl sok levet eresztettek én leöntök belőle, hogy ne tocsogjanak).
A krumplihoz ezután hozzáadjuk a tojást, sót, majoránnát és fűszerezzük ízlés szerint. Végül hozzáadjuk a lisztet is. Jól összekeverjük és ha szügséges, akkor még ízesítjük.
Egy serpenyőbe egy pici olajat öntünk és felmelegítjük. Belekanalazunk egy keveset a krumplis masszából, palacsintát/tócsnit formázunk belőle, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 4-6 darab “palacsintát” kapunk nagyságtól függően.
A húshoz az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egész apróra szeletelt paradicsomot. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ezután hozzáöntjük a zöldséget, ketchupot, majd lefedve pároljuk kb 10 percig.
Ha szügséges önthetünk még alá egy kis vizet, vagy ha esetleg nem elég sűrű, akkor keményítővel megszórhatjuk.
Átkeverjük és ha szügséges még ízesítjük. ha a hús megpuhult, akkor el is készültünk.
A tálaláskor a húst a tócsnival, esetleg főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórhatjuk reszelt sajttal is.