Fokhagymás krumplipalacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tócsni:

  • 4 nagyobb krumpli
  • 1 tojás
  • 1 ek majoránna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors, só, vegeta
  • őrölt pirospaprika
  • 2 ek finomliszt
  • pici olaj a sütéshez

Csirke soté:

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb 250 g mexikói zöldségkeverék
  • 3 ek ketchup
  • pici olaj vagy zsir
  • bors, só, pirospaprika
  • étkezési keményítő (elhagyható)

Elkészítése:

A meghámozott krumplikat lereszeljük egy mélyebb tálba (ha túl sok levet eresztettek én leöntök belőle, hogy ne tocsogjanak).

A krumplihoz ezután hozzáadjuk a tojást, sót, majoránnát és fűszerezzük ízlés szerint. Végül hozzáadjuk a lisztet is. Jól összekeverjük és ha szügséges, akkor még ízesítjük.

Egy serpenyőbe egy pici olajat öntünk és felmelegítjük. Belekanalazunk egy keveset a krumplis masszából, palacsintát/tócsnit formázunk belőle, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 4-6 darab “palacsintát” kapunk nagyságtól függően.

A húshoz az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egész apróra szeletelt paradicsomot. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ezután hozzáöntjük a zöldséget, ketchupot, majd lefedve pároljuk kb 10 percig.

Ha szügséges önthetünk még alá egy kis vizet, vagy ha esetleg nem elég sűrű, akkor keményítővel megszórhatjuk.
Átkeverjük és ha szügséges még ízesítjük. ha a hús megpuhult, akkor el is készültünk.

A tálaláskor a húst a tócsnival, esetleg főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórhatjuk reszelt sajttal is.