Teljes kiőrlésű kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál margarin vagy vaj
  • 1 csomag porélesztő
  • csipet cukor
  • 3 dl tej

Elkészítése:

A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba és belekeverjük a sót.

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, elkeverjük és a liszthez öntjük. Alaposan összekeverjük, majd a puha margarint is hozzáadjuk és rugalmas, sima tésztát dagasztunk belőle.

Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés vizet vagy tejet.

Meleg helyen letakarva kelesztjük kb 45 percig.

Deszkára borítjuk, majd kerek, vékony lappá nyújtjuk. A tésztát nyolc egyenlő cikkre vágjuk, feltekerjük a szélesebbik felétől kezdve és kifli formára hajlítjuk.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk és fél órát hagyjuk még kelni. A kiflik tetejét kevés tejjel lekenjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.