Gesztenyekrémleves friss gesztenyéből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • kókuszzsír
  • bors
  • kakukkfű
  • kb fél liter víz
  • 40 dkg főtt gesztenye
  • 2 dll tejszín
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és kevés kókuszzsíron egy edényben üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a karikára szelt sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk és pár perc után felöntjük a vízzel, beledobáljuk a főtt gesztenyét és puhára főzzük.

Beleöntjük a tejszínt, még egyszer felforraljuk, majd a mézzel édesítjük és végül botmixerrel pürésítjük.

Tejszínhabbal és gluténmentes rizsgolyókkal kínáljuk.