Sertésszeletek vadász módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 vékony szelet sertés karaj
  • 15 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • babérlevél
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • só, fehér bors
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.

Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.