Brassói édesburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g szűzpecsenye
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél fej fokhagyma vagy 1 cs fokhagyma granulátum (nálam az utóbbi)
  • 1 ek olaj
  • só, chili ízlés szerint
  • füstölt szalonna ízlés szerint
  • 2 közepes méretű édesburgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst megtisztitjuk és felkockázzuk.

A szalonnát a hagymával alaposan összedinszteljük. Hozzáadjuk a húst, amit puhára főzünk és fűszerezünk ízlés szerint. Amikor már puha, akkor jól lepiritjuk.

Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kisütjük forró olajban. A végén hozzáadjuk a húshoz.

Forrón tálaljuk!