Hozzávalók:
Tészta (egy nagy gáztepsihez):
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport és elmorzsoljuk a zsírral, majd a cukorral, tojással, reszelt citromhéjjal közepesen kemény, jól dolgozható tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk. A tészta egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, a lekvárral és cukorral elkevert dióval megkenjük. A tészta másik felébe beletesszük a kakaót vagy a csokoládét, egy evőkanál cukrot és egy evőkanál kávét, majd összegyúrjuk és kinyújtjuk. Ráhelyezzük a 2. tésztát is a töltelékre, megkenjük tojással, majd a francia drazsé szemeket olyan távolságban helyezzük el a tetején, hogy sütés után ferde kockákra tudjuk vágni. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük kb 40 percig.
Sztori: Ezt a sütit már nagyon régen készítettem, még a dédmamám receptkönyvéből való. Mikor a kisfiam kicsi volt, ez volt az egyik kedvence, mert egyrészt nagyon finom, másrészt jól néz ki a tetején a sok színes cukor. Ez lehet a család kedvence, mindig meglepődöm, hogy milyen kevesen ismerik. Jó étvágyat!