Pesztós bulgur

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 g bulgur
  • 1,5 evőkanál pesztó (nálam szarvasgombás)
  • 80 g reszelt sajt
  • fél ek olívaolaj
  • fokhagymagranulátum ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítése:

A felforrósított olajon a bulgurt enyhén barna színűre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, aami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk.

Mint a tésztát, al dente-re főzzük, mindezt úgy, hogy az összes vizet elfője.

Amikor ez meg van, akkor rákanalazzuk a pesztót és egy perc alatt összeforgatjuk a tűzön.

Reszelt sajttal megszórva találjuk.