Maradékmentő rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 600-700 dkg hús (maradék sült hús, főtt, füstölt tarja…stb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag mirelit zöldség (45 dkg)
  • kb 400 ml tyúkhúsleves alaplé
  • kb 2 bögrényi rizs
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

2 külön edényben kevés olajat hevítettem.

Az egyikben megpirítottam a rizst, a másikban megdinszteltem a felkockázott hagymát.

Ha a rizs már szépen megpirult, akkor felöntöm az alaplével, hogy ellepje és hagyom főni, puhulni. Néha-néha megkeverem, hogy ne tapadjon le és készre főzöm.

A hagymát megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés alaplével. Összekeverem, majd hozzáadom a felkockázott/ csontról lefejtett húst és tarját. Pár percig kevergetve főzom és ha szügséges, akkor ízesítem. Hozzáadom a zöldséget majd hagyom tovább főni. Pici alaplével még felöntöm, ha szügséges.

Ha már puha a rizs és a zöldség is, akkor a rizst a húshoz keverem. Jól összekeverem, majd a tűzről levéve, lefedve hagyom még pihenni pár percig. A rizs szépen magába szivja a fölösleges vizet és az ízek is összeérnek.

Reszelt sajttal tálalom.

Gyors, egyszerű és a vasárnapi ebédről maradt húst remekül fel lehet használni, így nem megy kárba.