Eredeti amerikai brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*25 cm-es formához:

  • 100 g finomliszt
  • 210 g cukor
  • 140 g margarin (olvasztott)
  • 2 tojás
  • 120 g tejcsokoládé (olvasztott)
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 180 g tejcsokoládé (apróra tört)
  • 1 kk só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítése:

Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.

Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.

Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük.

Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt.

Tipp:

A képen a brownieszeletet egy gombóc fagyival és egy kis tejszínhabbal tálaltam, holland kakaóporral hintve.