Kakaós babapiskóta tejszínhabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 0,5 üveg rumaroma
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dl cukrászhab
  • 1 cs habfixáló
  • 1 teáskanál vanília őrlemény
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a tetejére

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a cukrozott kakaóport és és a rumaromát.

A cukrászhabot a habfixálóval, a cukorral és a vanília őrleménnyel felverjük.

Egy nekünk tetsző tálat előkészítünk. A babapiskótákat belemártjuk a kakaós tejbe, majd a kiválasztott tálba helyezzük. Erre jön a krém fele, majd újabb piskóta.

A tetejére krém kerül, amit megszórunk keserű kakaóporral.

Hütőbe tesszük 2-3 órára utána tálalhatjuk és fogyaszthatjuk.

Tipp:

Pohárba rétegezve nagyon dekoratív, gyorsan elkészíthető desszert, amit gyümölccsel is díszíthetünk.