Csirketokány puliszkával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db kicsontozott felső csirkecomb
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • kevés füstölt szalonna
  • só, bors
  • tejföl
  • liszt

Puliszka:

  • 1 l víz
  • 20 dkg kukoricadara
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 kk tárkony

Elkészítése:
A felcsíkozott csirkecombot, szalonnát egy teáskanálnyi olajon megpirítom, hozzáadom a karikára vágott vöröshagymát, tovább pirítom.
Kicsi vízzel felöntöm sózom, borsozom készre főzöm fedő alatt. Tejfölös liszttel behabarom. Én egy kis bazsalikomot is tettem bele ( kihagyható )

Puliszka készítése:
A forrásban levő vízhez hozzáadom a húsleves kockát, tárkonyt, óvatosan állandó keveréssel a kukoricadarát.
Körülbelül 10 percig főzzük, én habverővel kevertem így nem lett csomós. Vízzel öblített edénybe öntöttem. Azonnal fogyasztható.
Nagyon finom egyszerűen gyorsan készen van.