3bit szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg zsemlemorzsa

A krémekhez:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • kevés tej, vaníliás cukor és háztartási keksz

Csokimáz:

  • 16 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót, végül a sütőporral elkevert lisztet és zsemlemorzsát is.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából és levesszük róla a papírt, majd kihűtjük.

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Egy edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besürítjük. Néha megkeverve kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

A krémet elfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk.

A csokimáz alapanyagait összekeverjük és alacsony hőmérsékleten összefőzzük.

Végül összeálitjuk a sütit: a diós lapra kenjük a sárga krémet, ezt befedjük vaníliás cukrral elkevert tejben áztatott háztartási keksszel. A kekszre rásimítjuk a kakaós krémet, majd erre újból egy réteg keksz kerül.
A tetejét bevonjuk a mázzal és pár órára hűtőbe tesszük.