Bolognai rakott krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (ízlés szerint csirke, sertés vagy marha)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 répa
  • 1 petrezselyem
  • fél zellergumó
  • 200 g hámozott paradicsom
  • 3 ek sűrített paradicsom vagy ketchup
  • 1 kg krumpli
  • 100 g reszelt sajt
  • só, bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű – ami otthon van

Elkészítése:
A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. Ekkor beledobom a hámozott paradicsomot és a sűrítményt vagy ketchupot. Fedő alatt 10 perc alatt összerotyog. A krumplit héjában megfőzöm, megtisztítom, majd kivajazott sutőtálba karikázom, a szósszal rétegezem. Tetejét megszórom reszelt sajttal, 160°C fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ízlés szerint savanyúsággal vagy tejföllel kínálom.

Sztori: Az előkészítés kicsit macerás, de nagyon finom, és hatalmas mennyiséget is lehet belőle készíteni. Én főztem már 2-4, de 16 személyre is … a munka nagyjából ugyanannyi vele, csak a tepsi mérete változik. Férjem kovászosuborkával szereti a legjobban. A gyerekek nagy kedvence – sok zöldséggel :)