Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. Ekkor beledobom a hámozott paradicsomot és a sűrítményt vagy ketchupot. Fedő alatt 10 perc alatt összerotyog. A krumplit héjában megfőzöm, megtisztítom, majd kivajazott sutőtálba karikázom, a szósszal rétegezem. Tetejét megszórom reszelt sajttal, 160°C fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ízlés szerint savanyúsággal vagy tejföllel kínálom.
Sztori: Az előkészítés kicsit macerás, de nagyon finom, és hatalmas mennyiséget is lehet belőle készíteni. Én főztem már 2-4, de 16 személyre is … a munka nagyjából ugyanannyi vele, csak a tepsi mérete változik. Férjem kovászosuborkával szereti a legjobban. A gyerekek nagy kedvence – sok zöldséggel :)