Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 4 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg mák
  • 4 teáskanál eritrit
  • 3 evőkanál kókuszolaj

Elkészítése:

A mazsolát lemossuk, majd 1,5 dl forró vízbe áztatjuk, amíg a többi folyamatot elvégezzük.

A tojások fehérjét egy csepp citrommal, a sárgáját pedig az eritrittel keményre verjük. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszolajat, a mákot, kókuszt és a mazsolát a vízzel együtt. Alaposan összekeverjük, majd kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket.

A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a reszelt almát (levétől kissé kinyomkodva) ráterítjük és a mákos tészta másik felével beborítjuk.

180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.