Nyári raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 csokor kapor
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 l víz

Elkészítése:

A megpucolt és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megdinszteljük. Amikor a hgayma már szép piros, akkor rátesszük a felkockázott csirkemellet. Kb 10 percig pirítjuk és közben kevergetjük, majd hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt burgonyát és zöldbabot.

Felöntjük a vízzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.

Kb 50 perc alatt puhára főzzük és tálaljuk.