Sült oldalas főtt tojással, gyümölcsös rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 darab oldalas
  • 1 bögre rizs
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 5 félkeményre főtt tojás
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 40 dkg kockára vágott sárgadinnye
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

Az oldalast befűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal és állni hagyjuk kb 30 percig, majd forró zsírban minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá és puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.

A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az olajat felhevítjük és beleöntjük a lecsepegtetett rizst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldetés rövid ideig együtt pároljuk, végül felöntjük 2 bögre vízzel.

Ízesítjük sóval borssal, fél fej felaprított vöröshagymával és lassú tűzön főzzük,de nem főzzük pépesre. Amikor 3/4-ig megfőtt, akkor elzárjuk alatta a lángot. Lefedve állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és pörgősek legyenek.

Együtt tálaljuk: rárakjuk a tányérra az oldalast, a sárgadinnyével elkevert rizst és főtt tojást.

Tipp:

A húst mindig elősütjük, kérget sütünk rá és csak utána pároljuk puhára.