Hozzávalók:
Elkészítése:
Az oldalast befűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal és állni hagyjuk kb 30 percig, majd forró zsírban minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá és puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.
A rizst megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az olajat felhevítjük és beleöntjük a lecsepegtetett rizst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldetés rövid ideig együtt pároljuk, végül felöntjük 2 bögre vízzel.
Ízesítjük sóval borssal, fél fej felaprított vöröshagymával és lassú tűzön főzzük,de nem főzzük pépesre. Amikor 3/4-ig megfőtt, akkor elzárjuk alatta a lángot. Lefedve állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és pörgősek legyenek.
Együtt tálaljuk: rárakjuk a tányérra az oldalast, a sárgadinnyével elkevert rizst és főtt tojást.
A húst mindig elősütjük, kérget sütünk rá és csak utána pároljuk puhára.