Csokis-kekszes torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 120 ml tej
  • 120 ml étolaj
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 5-6 ek cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag Győri édes keksz
  • 1 ek vanília aroma

Díszítés:

  • tejszín
  • sárga ételfesték
  • 4-5 db keksz
  • 1-2 dkg csoki

Elkészítése:
A tojás sárgát cukorral jól kikeverjük fehéredésig, majd apránként felváltva, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral,kakaóval összekeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a tésztánkhoz keverjük óvatosan. Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal és kilisztezzük és a masszánkat beleöntjük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Krém:A pudingokat a tejben felfőzzük a cukorral, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. Negyedét sárga ételfestékkel színezzük,félretesszük díszíteni. A kihűlt pudingos krémbe belemorzsoljuk a keksz több mint felét, jól elkeverjük és a nagyobbik rész habtejszínhez keverjük. A kihűlt tésztát megtöltjük és az oldalát, tetejét is megkenjük.
Díszítés: A sárga habtejszínt habzsákba tesszük és a torta tetejét díszítjük, majd olvasztott csokit csurgatunk a tetejére, fogvájóval körkörösen elkeverjük a csokit,kekszet rakunk a közepére.

Sztori:Cukrászdába ettem kekszes sütit, nagyon ízlett de nagyon tömény is volt. A családom nagy süti rajongó és közeledett a szülinapom, úgy gondoltam majd én prezentálok egy könnyű és finom tortát! Nekiláttam a saját kekszes tortám elkészítésének.Nagyon nagy sikere volt, nem csak a családomnak de a barátaink körében is.Ezért vállalkoztam rá, hogy megosztom mindenkivel ezt a szuper receptet!Jó sütögetést kívánok!