Duplacsokis álomtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsoki és étcsokoládé
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:
A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni.
A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a tejszínes-csokis krémmel megtöltjük és bevonjuk, ízlés szerint díszítjük.